5185 studio Followers

ANDY WAHLOL SUDAH ''LIKE'' ANDA BILA LAGI?

Friday, December 7, 2012

NGAP! KOMIK INDIE


Assalamualaikum ...
akhirnya tercapai juga hasrat untuk menghasilkan komik sendiri..
konsep mudah sahaja , tentang masyarakat kita ( orang MALAYSIA ).
HARGA - RM5
RM 10 ( POSTAGE ) 
COD  Shah Alam

apa-apa boleh inbox saya
firdaus501@gmail.com

Monday, November 19, 2012

GIVE ME A CHANGE ! PLEASE VOTE FOR ME ...HEHEHE ..THANK YOU


SALAM..
tak mau ckp bnyak JOM VOTE untuk saya boleh ?
VOTE untuk MUHAMMAD FIRDAUS BIN HUSAIN.
pertandingan komik strip anjuran RICOH..

@
TINGGAL 3 HARI LAGI..APA TUNGGU LAGI ...

JOM VOTE UNTUK SAYA...SETIAP VOTE AMAT BERMAKNA BAGI SAYA...TERIMA KASIH PADA YANG SUDI :)
https://www.facebook.com/RicohMalaysiaOfficial?v=app_466574593373586&app_data=entry_id%3D12521921%26gaRefer

1. klik pada link
2. klik LIKE page RICOH
3. cari cartoon strip saya ( MUHAMMAD FIRDAUS HUSAIN ) - kalau tak jumpa boleh cari dengan klik pada icon MOST VOTED
4. klik petak VOTE pada kartun strip saya ( MUHAMMAD FIRDAUS HUSAIN )
5. TERIMA KASIH SANGAT-SANGAT PADA YANG SUDI . :)



ini adalah kartun saya untuk pertandingan 

Friday, November 2, 2012

JOM KARIKATUR DI KARNIVAL SUKAN SELANGOR


Jom ramai-ramai kita meriahkan lagi KARNIVAL SUKAN SELANGOR yang akan diadakan pada 10 November bertempat di Dataran Kemerdekaan .
Banyak acara yang akan berlangsung,jadi jangan lepas kan peluang untuk turut sama.
Saya dan rakan-rakan kartunis akan berkarikatur sambil melakukan lakaran kartun dan aktiviti pentas..

JOOMMMM!!

Tuesday, October 16, 2012

1,2,3,4 SIAP


Aunty Lucia mau karikatur? ok , saya lukis



1.Buat lakaran dengan pensel



 2. Penkan



3. Hitamkan bahagian yg perlu dihitamkan dan tambah pembayang kelabu (saya guna marker)



 4. Perkemaskan



OK SIAP!


 OK.Terima kasih aunty Lucia. Ini kad saya. Ada masa kita jumpa lagi.
( Aunty Lucia Lai dr http://lucialai.org/)



Monday, October 8, 2012

SAYA KARIKATURKAN NIK JIDAN..



 Bergambar bersama NIK JIDAN di FREEDOM ART FESTIVAL @ JAYA ONE , PJ


JULIE , si isteri NIK JIDAN

SAYA KARIKATURKAN ZUNAR..



Bergambar bersama Zunar pada hari perasmian ''PAMERAN ZUNAR @ GALERI SHAH ALAM ''

DATARAN CENDIKIA UITM SHAH ALAM 4 & 5 OKTBR 2012



 bersama kartunis Bryan Adam ( baba) dan karikaturis Adios Adiago




 bersama kartunis BABA


bersama kartunis Aku Napie ( blog aku sempoi )

Sunday, September 9, 2012

KARIKATUR SECARA LANGSUNG @ GALERI SHAH ALAM


Jom ramai-ramai kita memeriahkan lagi PAMERAN KARTUN ZUNAR yg diadakan
 1-9 SEPETEMBER 2012.
Hari ini merupakan hari terakhir pameran ini , dibuka seawal 8.30pagi dan berakhir 5.30petang.
Saya juga akan mengambil bahagian dalam pameran ini dimana saya dan rakan-rakan akan
melukis live karikatur.
Jangan lepaskan peluang untuk melihat hasil karya ZUNAR dan melukis karikatur.
RM5 sahaja dikenakan untuk KARIKATUR dan masuk adalah percuma.
JOM JOM ...jumpa di SANA.......




Wednesday, August 8, 2012

Tuesday, July 24, 2012

VOTE UNTUK SAYA - Lobo + Sully From Monster Inc


BOLLY 
Lobo + Sully From Monster Inc. for the CHARACTER MASHUP BATTLE #14 in DirtieHand.

siapa-siapa yang baik hati nak VOTE saya boleh klik link ni
 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=329966280423320&set=t.1377643364&type=3&theater 
then tekan LIKE..
mudah kan ..yg penting log in FB dulu ..

TERIMA KASIH :)

Sunday, July 22, 2012

MATA-HARI



mata-hari

acrylic on canvas
16 x 16 inch
 RM100


Berminat :
012-9727288

firdaus501@gmail.com




Wednesday, July 4, 2012

OCTO-SERK battle DIRTIEHAND page



ini adalah artwork saya untuk battle artwork di page DIRTIEHAND.
Nak tengok artwork yg lagi gempak dan nak vote untuk saya boleh KLIK LINK ni 

Saturday, June 30, 2012

FINAL EURO 2012 ITALY VS SEPANYOL


Pasukan mana akan menjuarai final EURO 2012?
Saya pilih ITALY .
Jangkaan saya ITALY akan menang 2-1.
VITTORIA ITALIA!

JANGAN SEDIH-SEDIH RONALDO


portugal tumpas ditangan pasukan sepanyol dengan sepakan penalti.
cuba lagi portugal.
sepanyol akan bertemu itali pada final euro 2012.

Monday, May 7, 2012

UCAPAN TAKZIAH BOB KUMAN


-lakaran karikatur BOB KUMAN yang saya lukis pada tahun lepas


Assalamualikum..
belum terlambat untuk saya ucapkan salam takziah pada keluarga BOB KUMAN 
yang telah meninggalkan kita pada 3 mei yang lalu.

 Husni Rawi atau Bob Kuman disahkan meninggal dunia di kediamannya di Seksyen 11, Kota Damansara, Petaling Jaya, jam 4.38petang 3/5/2012.

al-fatihah

Tuesday, April 24, 2012

LUKISAN ABSTRAK KALIGRAFI

lukisan abstrak kaligrafi
medium acrylic
canvas 12x12 inch

tempahan daripada seorang pelanggan istimewa.
nak abadikan nama anda seperti dalam lukisan begini?

inbox me :
firdaus501@gmail.com

Monday, April 23, 2012

ALLAH MAHA BESAR


Lukisan arcylic  atas canvas
18 x 18 inch

berminat boleh hubungi saya :
firdaus husain'
012-9727288
firdaus501@gmail.com


Monday, April 16, 2012

Entry Penghargaan Buat Blogger drp YUYU ZULAIKHA

SALAM...

just nak share lukisan-lukisan drp blogger-blogger yg pernah melukis lukisan/doodle untuk 
blogger fames sorang ni YUYU ZULAIKHA,mesti korang kenal  kan ..kalu x kenal x tau la..

saya pon turut memberi sumbangan lukisan karikatur untuk YUYU..

nak tengok, jom cekidout !!

thanks YUYU  :)

jom terjah blog YUYU untuk lihat lukisan yg comel-comel ,




-lukisan karikatur yang pernah saya sumbangkan untuk YUYU. 
nak tengok entry pasal lukisan ni boleh KLIK SINI

COLORS + DANCES + MUSIC = SONG

salam semua..

just nak share satu video lagu dr band OK GO..
diorang ni memang kreatif bab nak bikin video lagu, pasti akan diselit kan elemen warna terang 
dan juga tarian yg tersendiri ..

so , cekidout...




Thursday, March 29, 2012

GALAXY NOTE = DRAWING

Memang cool la GALAXY NOTE bg orang yg macam aku yg suke conteng2.
tp blum memiliki jer lg , just da try ...memang cool !

ini article dr KOSMO.. nk bc klik sahaja pic





p/s - ada sesiapa mau sponsor GALAXY NOTE untuk saya? :)